Beursblik: 10 beleggingstips van de VFB Dag van de Tips

(ABM FN) Afgelopen zaterdag werden in Gent tijdens het beleggingscongres Dag van de Tips van de VFB een flink aantal tips verstrekt door de aanwezige experts.

Onderstaand een selectie van de tips die ABM Financial News optekende.

Tip 1: Basic-Fit

Als er zaterdag een duidelijke winnaar was, dan was het wel Basic-Fit. Analist Tom Simonts van KBC sprak lovende woorden. Hij noemde Basic Fit "een echt rendementsbeest". Met een gemiddelde verwachte jaarlijkse winstgroei van 15 procent is het bedrijf nog niet aan zijn proefstuk toe, terwijl de marges blijven stijgen ondanks de investeringen in nieuwe fitnesscentra.

Ook bij analist Kris Kippers van Kepler Cheuvreux niets dan lovende woorden voor de in Amsterdam genoteerde uitbater van fitnessclubs. Al het geld wordt momenteel geïnvesteerd in verdere groei, terwijl Kippers een koersdoel geeft van 33,20 euro voor het aandeel. Dat de koers nog verder kan doorstijgen tot boven de 40 euro lijkt de analist zeker niet ondenkbaar.

Rik Dhoest van Bank Nagelmackers wees ook op het gunstige instapmoment. De komende beleggersdag van 7 november waar de verdere uitbreiding naar Spanje aangekondigd zal worden, belooft volgens de analist voor nieuw momentum in het aandeel te zorgen.

Tip 2: Hello Fresh

Dirk Peeters van Leleux Associated Brokers adviseerde maaltijdbezorger Hello Fresh. Het bedrijf heeft volgens hem duidelijk begrepen dat het in een ‘winner takes all sector’ werkt. Dat verklaart de focus op marktaandeel. En ook interessant, sinds het tweede kwartaal is Hello Fresh niet meer verlieslatend, merkte de analist op.

Tip 3: Unibail-Rodamco-Westfield

Marc Leyder van Van Lanschot Kempen koos voor Unibail-Rodamco-Westfield als beleggingstip. Het aandeel staat genoteerd in Amsterdam en Parijs. "Winkelvastgoed is dan wel onbemind, maar daardoor goedkoop geworden". Leyder van Van Lanschot herhaalt dat de 3 belangrijkste punten bij vastgoed locatie, locatie en nog eens locatie zijn. Iets wat Unibail ook begrepen heeft, aldus de analist.

Het aandeel noteert momenteel tegen een dividendrendement van 8 procent, terwijl de huidige koers van 129 euro fors lager is dan de intrinsieke waarde van 195 euro na aftrek van de goodwill. Hij gaf dan ook een koopadvies voor het aandeel met een koersdoel van 150 euro.

Tip 4: Intrum Justitia

Als u een brief of een telefoontje van Intrum hebt ontvangen, dan is de kans groot dat u onbetaalde schulden hebt. Werner Wuyts, analist bij Dierickx Leys Private Bank, koos voor dit Zweedse bedrijf dat actief is in het terug vorderen van schulden. Volgens de analist kan het bedrijf profiteren van zijn grote database en technologische know-how waardoor het marktleider kon worden in verschillende regio’s. De schulden zijn dan wel hoog, maar ook de kasstroom. En dat betekent volgens Wuyts dat de schulden de komende periode kunnen dalen.

Tip 5: Nokia

Nokia was de tip van Dirk Peeters van Leleux Associated Brokers. Nokia kan volgens de analist van twee walletjes eten. Door de handelsoorlog moet de VS niets hebben van het Chinese technologiebedrijf Huawei. Hier kan Nokia garen bij spinnen en zijn 5G-netwerk in de kijker zetten. Momenteel is 4G nog steeds de norm, en daarin is Nokia al marktleider. Of de toekomst nu 4G of 5G wordt, Nokia, heeft volgens Peeters een goede uitgangspositie.

Tip 6: Cofinimmo

Wuyts van Dierickx Leys Private Bank gaf naast Intrum ook als tip om zeker het percentage zorgvastgoed in de portefeuille van Cofinimmo in de gaten te houden. "Stijgt deze tot boven de 60 procent, dan moeten beleggers nog maar 15 procent roerende voorheffing betalen in plaats van 30 procent", aldus de analist. Een tip die zeker voor de dividendbeleggers een groot verschil kan maken.

Tip 7: Tencent

Een favoriet van analist Simonts van KBC. Daarmee troefde Tencent sectorgenoot Alibaba nipt af bij de selectieprocedure van Simonts. Tencent is met Alipay en Tencent Pay actief in de Chinese betaalmarkt die vandaag de dag al geschat wordt op 33,4 biljoen dollar, terwijl het bedrijf ook meer dan de helft van de Chinese gaming-markt in handen. Veel van de groei is nog niet ingeprijsd in het aandeel, meent de analist.

Tip 8: Kering

Kering is Gucci en Gucci is Kering, stelde Wuyts. Het luxemerk Gucci is nu al verantwoordelijk voor 75 procent van de operationele winst van Kering, terwijl de 'nouveau riche' alleen maar meer luxe lijken te willen kopen. De analist wees er zaterdag op dat de winsten van Gucci keer 3 zijn gegaan de afgelopen 3 jaar. De toekomst ziet er dan ook beloftevol uit, vindt hij.

Tip 9: Biocartis

Het viel ook op dat het sterk gedaalde aandeel Biocartis zaterdag meermaals aangeprezen werd. Eén van de fans is analist Kippers van Kepler Cheuvreux. De verkoop van de cartridges mag dan wel even vertraging oplopen, maar dit is volgens Kippers maar tijdelijk van aard. De technologie van het Idylla-platform is volgens de analist superieur, waardoor hij de aandelekoers minstens ziet verdubbelen op termijn, wanneer de groei weer terug is. Kippers geeft dan ook een koersdoel van 11 euro per aandeel.

Tip 10: Sofina

Dit jaar kregen de VFB-leden de kans om de hun favoriete aandeel te kiezen. De overduidelijke winnaar werd beleggingsholding Sofina van de familie Boël. Vandaag stijgt het aandeel naar een nieuwe all-time high. Analist Sam Hollanders van Smart Capital benadrukte de ondernemersgeest die heerst binnen de familie Boël.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Basic-Fit kopen verkopen
Biocartis kopen verkopen
Cofinimmo kopen verkopen
Sofina kopen verkopen
UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 28 september

  1. ECB economisch bulletin
  2. Duitsland inflatie CPI sep +4,5% YoY volitaliteit verwacht
  3. VS BBP Q2 (laatste herziening) +2,2% QoQ
  4. VS wekelijkse jobless claims
  5. VS pending Home sales aug volitaliteit verwacht
  6. Nike Q1-cijfers (gebroken boekjaar)
  7. Powell spreekt volitaliteit verwacht
 2. 29 september

  1. Beurzen China gesloten i.v.m. Mid-autumn Moon Festival
  2. China Caixin manufacturing PMI sep volitaliteit verwacht
  3. Duitsland detailhandelsverkopen aug
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht