Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Philips start patentzaak tegen Fitbit en Garmin

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft klachten ingediend bij een Amerikaanse rechtbank tegen Fitbit en Garmin voor de schending van patenten. Dat heeft het Nederlandse bedrijf donderdag bevestigd tegen ABM Financial News.

Het gaat om patenten uit het Connected Health-programma, dat licenties uitgeeft voor het gebruik van de technologieën in producten van andere bedrijven.

"Philips heeft bijna drie jaar geprobeerd een licentie-overeenkomst te sluiten met Fitbit en Garmin. Deze juridische claims zijn ingediend omdat Fitbit en Garmin weigeren om een wereldwijde licentie met Philips af te sluiten", aldus een woordvoerder.

Zowel bij Fitbit als Garmin, fabrikanten van zogeheten 'wearables', gaat het om vier patenten van Philips, die onder andere betrekkingen hebben op GPS- en audio-technologieën voor hardlooptrainingen, beveiligingsmechanismes voor het verzenden van persoonlijke gegevens, draagbare apparaten die met het internet verbonden zijn, en het omgaan met onderbroken verbindingen.

In het geval van Garmin komen daar twee patenten bij die te maken hebben met het volgen van activiteiten.

In een aparte melding bij de toezichthouder International Trade Commission zijn vier andere patenten geclaimd voor technologie om gezondheid en trainingsarbeid te volgen, zowel ten aanzien van Fitbit als Garmin.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: beleggersvertrouwen schiet omhoog naar hoogste punt
  2. Toch enkele lichtpuntjes zichtbaar bij veelgeplaagd Philips

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Philips Koninklijke kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht