Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Global Graphics ziet winstgevendheid dalen

(ABM FN) Global Graphics heeft in 2019 de resultaten onder druk zien staan. Dit bleek woensdagochtend uit de cijfers van het bedrijf. 

“Zoals voorspeld was de winstgevendheid in 2019 lager door investeringen in extra personeel en nieuwe productontwikkeling”, aldus CEO Mike Rottenbron van Global Graphics. 

De omzet daalde in 2019 tot 22,5 miljoen euro, tegenover 23,9 miljoen een jaar eerder. “De omzet daalde meer dan verwacht, voornamelijk als gevolg van een vertraging in keramische tegels en industrieel drukwerk, wat een negatieve invloed had op de omzet van de divisie Printhead Solutions”, meldde de topman. 

Het operationeel resultaat daalde ook van 2,8 miljoen euro naar 983.000 euro. 

Het brutowinst daalde ook fors van 2,9 miljoen naar 721.000 euro. De aangepaste nettowinst liep ook terug van 4,0 miljoen naar 1,8 miljoen euro. Per aandeel is dit 0,04 euro. Een jaar eerder was het nog 0,20 euro. 

De EBITDA daalde tot 4,4 miljoen euro, terwijl dit een jaar eerder nog 5,7 miljoen euro bedroeg. 

Outlook 

“Voor 2020 zoeken we naar verdere groei in ons softwaresegment, gevoed door een sterkere integratie tussen Global Graphics Software en Meteor Inkjet, en de overname van Xitron, onze grootste reseller-partner, eind 2019”, aldus topman Rottenbron. 

Verder benadrukte de topman dat 2020 met “enig herstel in industrieel drukwerk” is begonnen, maar het is volgens de topman nog te vroeg om de impact van de uitbraak van het coronavirus op dit segment en de totale activiteiten in te schatten. 

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Hybrid Software meldt iets hogere omzet in 2023
  2. Home Invest en Sipef uit de Bel Mid

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HYBRID SOFTWARE GR kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht