Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Britse overheid bestelt coronatest van Novacyt

Britse overheid bestelt coronatest van Novacyt

(ABM FN-Dow Jones) Het Britse Public Health England (PHE) heeft voor acht ziekenhuizen de coronatest van Novacyt besteld. Dit meldde de Franse specialist in klinische diagnoses maandag.

Na voltooiing van de formele evaluatie van de test heeft het uitvoerend agentschap van het Britse Department of Health and Social Care de tests besteld voor acht ziekenhuizen.

De totale waarde van de bestelling bedraagt circa 1 miljoen Britse pond, de grootste order order die het bedrijf tot nu toe heeft ontvangen.

Per 13 maart 2020 stond het aantal bestellingen van de test op meer dan 3,7 miljoen pond, wat onder normale omstandigheden circa acht maanden omzet voor de divisie vertegenwoordigt.

Op 17 februari introduceerde het bedrijf de nieuwe test op de markt, die kan worden gebruikt voor klinische diagnoses van besmetting met het virus en een meer uitgebreide toepassing in laboratoria. Het is een van de eerste tests zijn met een zogeheten CE-Mark-goedkeuring van de Europese Unie en enkele partnerlanden.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Novacyt kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht