Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Occidental Petroleum verlaagt salarissen

Occidental Petroleum verlaagt salarissen

(ABM FN-Dow Jones) Occidental Petroleum verlaagt de salarissen voor zijn Amerikaanse medewerkers tot 30 procent, om de kosten te drukken. Dat blijkt uit een interne memo die werd ingezien door The Wall Street Journal.

Het olieconcern uit Houston kampt met kelderende olieprijzen, een hoge schuld door een ongelukkig getimede overname en een dalende vraag naar olie, nu de economische activiteit sterk is afgenomen door de pandemie van het coronavirus.

Het salaris van CEO Vicki Hollub wordt verlaagd met 81 procent en de topbestuurders kunnen gezamenlijk gemiddeld 68 procent minder loon tegemoet zien.

Bonussen en andere arbeidsvoorwaarden, zoals lidmaatschappen van fitnessclubs en reiskostenvergoedingen worden per eind april stopgezet.

Volgens Occidental zijn de drastische ingrepen nodig om de sterke daling van de olieprijs op te vangen. De belangrijkste oliefuture in de VS is sinds begin dit jaar met 61 procent gedaald en sloot dinsdag op 24,01 dollar per vat.

Occidental nam vorig jaar Anadarko Petroleum over voor 38 miljard dollar en heeft daardoor nu een hoge schuld. Het aandeel is inmiddels gedaald tot 10,72 dollar, nadat het begin dit jaar nog meer dan 40 dollar waard was.

Eerder deze maand werd het dividend al met 86 procent verlaagd en het investeringsbudget voor dit jaar met ongeveer een derde.

Ook veel andere producenten van schalie-olie en schaliegas hebben maatregelen genomen. Chevron en Royal Dutch Shell hebben hun investeringen teruggedrongen en aandeleninkopen geschrapt, maar loonsverlagingen voerden zij nog niet door.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Occidental Petroleum neemt CrownRock over
  2. Warren Buffett weer groter in Occidental Petroleum

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Occidental Petroleum Corp kopen verkopen