Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Covestro verlaagt outlook

Covestro verlaagt outlook

(ABM FN-Dow Jones) Covestro heeft de outlook voor 2020 aangepast vanwege de impact van het coronavirus. Dit kondigde het Duitse speciaalchemiebedrijf donderdag aan. 

Het bedrijf verwacht inmiddels een volumekrimp in 2020 in vergelijking tot 2019. Eerder mikte Covestro juist nog op een groei tot circa 5 procent. 

In het eerste kwartaal van 2020 zag Covestro de volumes met 4,1 procent dalen. 

De EBITDA zal dit jaar tussen 700 miljoen en 1,2 miljard euro uitkomen. Eerder rekende Covestro nog op 1,0 tot 1,5 miljard euro. 

In het eerste kwartaal bedroeg de EBITDA 254 miljoen euro. Dat is in lijn met de 200 tot 280 miljoen euro die Covestro ook had verwacht. 

Terwijl Covestro voor dit jaar aanvankelijk nog rekende op een vrije operationele kasstroom van 0 tot 400 miljoen euro, gaat het nu uit van een bedrag tussen de 200 miljoen euro negatief en 300 miljoen euro positief.

Covestro wil voor dit jaar op korte termijn meer dan 300 miljoen euro aan kostenbesparingen realiseren, waar de doelstelling eerder lag op 200 miljoen euro.

Verder zal Covestro de geplande investeringen tot ongeveer 700 miljoen euro terugbrengen. Dat is 200 miljoen euro minder dan waarop eerder nog werd gerekend. 

Deze nieuwe outlook houdt rekening de "negatieve impact" van het coronavirus en een herstel in het derde kwartaal van dit jaar. 

Covestro zal de volledige kwartaalcijfers op 29 april publiceren. 

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Covestro praat met Adnoc over overname
  2. Adnoc bereid tot hoger bod op Covestro - media

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
COVESTRO AG O.N. kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht