Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Impact coronavirus voor Wereldhave significant

Impact coronavirus voor Wereldhave significant

(ABM FN-Dow Jones) De activiteiten van Wereldhave worden significant beïnvloed door de effecten van het coronavirus, wat het vastgoedfonds ertoe heeft gebracht de outlook voor 2020 in te trekken en het slotdividend van 2019 te schrappen en geen dividend in 2020 uit te keren. Dit meldde het vastgoedfonds vrijdag in een kwartaalupdate over de eerste drie maanden van dit jaar.

Wel zal Wereldhave een slotdividend over 2020 uitkeren in 2021.

CEO Matthijs Storm zei dat Wereldhave vanwege de aanhoudende onzekerheden zijn outlook voor 2020 intrekt. "We zullen een update geven zodra we voldoende inzicht hebben in onze inkomsten. We zijn ervan overtuigd dat deze crisis de behoefte aan multifunctionele centra zal versnellen en daar streven we in onze strategie dan ook naar", voegde hij toe.

Het vastgoedfonds rekende aanvankelijk voor 2020 op een EPRA-winst tussen de 2,35 tot 2,45 euro per aandeel. Normaliter streeft het concern naar een winstuitkering van 75 tot 85 procent van de EPRA-winst

In de eerste drie maanden van 2020  boekte Wereldhave een netto huuropbrengst van 39,4 miljoen euro tegen 43,5 miljoen euro in de eerste drie maanden van 2019. Dat is een daling van 9,5 procent.

Het directe resultaat bedroeg in het eerste kwartaal 29,7 miljoen euro, in vergelijking met 32,0 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Het indirect resultaat bedroeg 7,9 miljoen euro negatief, tegenover 3,3 miljoen euro negatief een jaar eerder, waarmee het totale resultaat van Wereldhave uitkwam op 21,8 miljoen euro. Dat was 24 procent minder dan de 28,6 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2019.

Onder de streep restte een EPRA-winst per aandeel van 0,66 euro, in vergelijking met 0,70 euro per aandeel in dezelfde periode een jaar eerder.

De gemiddelde bezettingsgraad van de winkelcentra daalde naar 94,1 procent van 94,8 procent eind 2019 en 95,5 eind maart 2019.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Wereldhave voorziet beperkte winstgroei dit jaar
  2. Video: beursgenoteerd vastgoed flink achtergebleven maar nog geen koopmoment - Van Lanschot

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Wereldhave kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht