Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Uber onderhandelt over overname Grubhub

(ABM FN-Dow Jones) Uber Technologies en Grubhub zijn in gesprek over een overname die Grubhub zou waarderen op ruwweg 6 miljard dollar. Dat meldde The Wall Street Journal woensdag.

Het Amerikaanse taxi-oproep- en maaltijdbezorgbedrijf Uber zou 1,9 van zijn eigen aandelen betalen voor de maaltijdbezorger. Dit bod waardeeer Grubhub op 60 dollar per aandeel.

Grubhub zou 2,15 Uber-aandelen willen als vergoeding voor zijn aandeel. Uber was niet direct beschikbaar voor commentaar.

Wall Street ziet de deal wel zitten, omdat de maaltijdbezorgbranche overvol is en lagere marges heeft, waardoor consolidatie gewenst zou zijn. 

Maar sommige politici zijn fel gekant tegen het plan. "Uber is een berucht roofbedrijf dat zijn chauffeurs lang geen fatsoenlijk loon betaalde" zei de afgevaardigde David Cicilline van Rhode Island. "Deze poging tot overname van Grubhub, dat in het verleden lokale restaurants uitbuitte net misleidende tactieken en woekertarieven, markeert een nieuw dieptepunt in pogingen om een slaatje te slaan uit de pandemie." 

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
GRUBHUB INC. DL-,0001 kopen verkopen
Uber Technologies kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht