Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Nyrstar overtuigt van eigen handelen

Nyrstar overtuigt van eigen handelen

(ABM FN) Nyrstar is van mening dat het conform de wet heeft gehandeld met betrekking tot het verstrekken van informatie en blijft volledig meewerken aan een onderzoek dat wordt uitgevoerd door de Belgische waakhond FSMA. Dit maakte Nyrstar maandagavond laat bekend.  

De FSMA breidde eind mei haar onderzoek naar de communicatie van Nyrstar uit met twee bijkomende luiken. De FSMA gaat nu ook de informatieverstrekking over de verwachte winstbijdrage en de totale kostprijs van de Australische smelterij Port Pirie en over de solvabiliteits- en liquiditeitspositie van de vennootschap eind 2018 onderzoeken. De informatieverstrekking door Nyrstar is al langer een aandachtspunt voor de FSMA. De toezichthouder trad dan ook al herhaaldelijk op in dit verband.

Nyrstar zegt juist gehandeld te hebben en blijft meewerken aan het onderzoek van de toezichthouder.

Verder liet Nyrstar weten dat enkele aandeelhouders een verzoekschrift hebben ingediend bij de hoogste administratieve rechtbank in België inzake mede-eigendom en vennootschaps- en verenigingsrecht in het kader van de strijd tegen de Covid-19-pandemie. De eisers beweren dat het besluit een inbreuk maakt op de eigendomsrechten van de aandeelhouders.

Nyrstar liet weten dat de rechtbank de vordering heeft afgewezen op grond van het feit dat eisers niet met de vereiste diligentie hebben gehandeld en dat de schade die zij zouden hebben geleden hypothetisch is.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Nyrstar boekt verlies
  2. Hof van Beroep trekt college van deskundigen bij Nyrstar terug

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Nyrstar kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht