Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
FSMA roept Nyrstar op tot uitstel invereffeningstelling

FSMA roept Nyrstar op tot uitstel invereffeningstelling

(ABM FN) Nyrstar dient de beslissing tot ontbinding van de onderneming ten minste drie maanden uit te stellen, in afwachting van een definitieve rechterlijke beslissing hierover. Dat vindt beurswaakhond FSMA, zo bleek dinsdag.

De handel in het aandeel werd van de zinkproducent opgeschort naar aanleiding van het bericht.

De aanleiding is dat minderheidsaandeelhouders van Nyrstar een dagvaarding indienden bij de ondernemingsrechtbank te Antwerpen, met verzoek om een college van deskundigen aan te stellen om de kwestie te beslechten. De minderheidsaandeelhouders zeggen in hun eigendomsrechten te worden aangetast.

Nyrstar meldde maandagavond dat het van mening is dat het conform de wet heeft gehandeld en blijft meewerken aan het onderzoek van de FSMA naar informatieverstrekking aan beleggers door Nyrstar, dat in oktober formeel werd ingesteld.

Nyrstar stelde dat de rechtbank de vordering van de minderheidsaandeelhouders al heeft afgewezen omdat de eisers zelf in gebreke zijn gebleven en slecht hypothetisch schade zouden hebben geleden.

De aandelen Nyrstar zijn voor 98 procent in handen van Trafigura, dat nu probeert de aandelen van de resterende andere aandeelhouders in handen te krijgen. 

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Nyrstar boekt verlies
  2. Hof van Beroep trekt college van deskundigen bij Nyrstar terug

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Nyrstar kopen verkopen