Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Beursblik: huurgelden Retail Estates en Ascencio onder druk volgens Kepler

(ABM FN) De huurinkomsten van Retail Estates en Ascencio staan mogelijks licht onder druk, terwijl WDP zijn positie in Luxemburg weet te verstevigen. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van Kepler Cheuvreux.

De afgehandelde kapitaalverhoging van Care Property Invest is volgens de analisten van het beurshuis goed nieuws voor de verdere groei van de zorgvastgoedgroep. Kepler Cheuvreux werkte mee aan deze emissie, net als het momenteel werkt aan de kapitaalverhoging van Atenor voor 77,5 miljoen euro. Dit doet Kepler samen met Belfius.  

De adviezen op de Care Property en Atenor werden dan ook teruggetrokken om belangenverstrengeling te voorkomen.

Retail Estates en Ascencio

Kepler liet daarnaast haar licht schijnen op Retail Estates en Ascencio, die winkelpanden aan Orchestra verhuren. De activiteiten van die laatste werden verkocht aan de oprichter die slechts 10 winkels zal openhouden. Bij Retail Estates staat maximaal 1,5 procent van de huurinkomsten onder druk, bij Ascencio 1,9 procent, aldus de analisten van Kepler.

WDP

Ten slotte wees het beurshuis erop dat WDP haar positie in Luxemburg consolideerde met een nieuw, strategisch gelegen, project in Contern.

Het nieuws was niet van die aard dat Kepler de adviezen en koersdoelen voor Retail Estates, Ascencio of WDP wijzigde. Die eerste twee hebben een Houden advies, terwijl WDP op de kooplijst staat.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ascencio SCA kopen verkopen
Atenor kopen verkopen
Care Property Invest kopen verkopen
Retail Estates kopen verkopen
WDP kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht