Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Honeywell presteert beter dan verwacht

Honeywell presteert beter dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) Honeywell heeft het afgelopen kwartaal een lagere winst en omzet geboekt, maar overtrof de verwachtingen. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de leverancier van elektronische controlesystemen en automatiseringssystemen.

"Het tweede kwartaal was uitdagend, maar we hebben drie maatregelen uitgevoerd die ons in staat zullen stellen deze neergang te doorstaan: een agressieve beheersing van de kosten, het stimuleren van de omzet in de segmenten waar de vraag groot is, en investeren in nieuwe technologieën", zei CEO Darius Adamczyk.

Honeywell boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van 1,1 miljard dollar, ofwel 1,53 dollar per aandeel, in vergelijking met een winst 1,5 miljard dollar, ofwel 2,10 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

De aangepaste winst bedroeg 1,26 dollar per aandeel.

De omzet daalde van 9,2 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2019 naar 7,5 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

De divisie Aerospace boekte een 28 procent lagere omzet van 2,5 miljard dollar, terwijl de omzet van Performance Materials and Technologies met 19 procent daalde tot 2,2 miljard dollar. Safety and Productivity zag de omzet dalen met 1 procent tot 1,5 miljard dollar en de divisie Building Technologies boekte een 19 procent lager omzet van 1,2 miljard dollar. Alleen de omzet van het segment Building Technologies bleef achter bij de verwachtingen.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst van 1,21 dollar per aandeel op een omzet van 7,3 miljard dollar.

De operationele kasstroom bedroeg 1,5 miljard dollar, terwijl de vrije kasstroom 1,3 miljard dollar bedroeg.

De leverancier van elektronische controlesystemen en automatiseringssystemen realiseerde het afgelopen kwartaal 500 miljoen dollar aan kostenbesparingen uit de eerste fase van zijn kostenbesparingsplan en investeerde 250 miljoen dollar om zich beter te kunnen positioneringen voor een verdere verlaging van de kosten in de tweede helft van 2021.

Outlook

Honeywell voorziet aanhoudende omzetuitdagingen als gevolg van de huidige marktomstandigheden.

Het aandeel Honeywell noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,2 procent hoger.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Honeywell ziet winst aantrekken
  2. Carrier verkoopt onderdeel aan Honeywell

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Honeywell International kopen verkopen