Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Update: General Electric duikt in het rood

Update: General Electric duikt in het rood

(ABM FN-Dow Jones) General Electric heeft in het tweede kwartaal van 2020 de resultaten stevig onder druk zien staan. Dit bleek woensdag uit de cijfers van het Amerikaanse industriële conglomeraat.

"Onze prestaties werden geraakt door de aanhoudende corona-impact", aldus CEO Lawrence Culp. Een pluspuntje noemde de topman dat de vrije kasstroom bij de tak Industrial hoger uitviel dan gevreesd, onder meer omdat GE de kosten beter dan verwacht in de hand wist te houden. 

Toch was de kasstroom nog altijd 2,1 miljard dollar negatief en verwacht de onderneming pas in 2021 dat deze weer boven nul zal liggen. Analisten geraadpleegd door FactSet hadden evenwel een negatieve kasstroom voorzien van 3,4 miljard dollar.

De omzet van GE daalde op jaarbasis met 24 procent naar 17,75 miljard dollar. Dit leverde een nettoverlies op van net geen 2,2 miljard dollar. Een jaar eerder was er slechts een klein verlies.

De orders daalden afgelopen kwartaal zelfs met 38 procent naar 13,8 miljard dollar.

Outlook

General Electric besloot op 9 april al de outlook voor heel 2020 terzijde te schuiven vanwege de coronacrisis.

Verder liet GE weten dat het in de komende drie jaar het belang in oliedienstverlener Baker Hughes volledig te gelde wil maken. GE bezit 377 miljoen aandelen. Dat zou tegen de huidige beurskoers goed zijn voor een bedrag van bijna 6 miljard dollar.

Het aandeel General Electric noteerde woensdag in de elektronische handel voorbeurs 1,7 procent hoger. Baker Hughes opent vermoedelijk iets lager.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Baker Hughes kopen verkopen
GE Aerospace kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht