Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Tencent weet groeit verder te versnellen

Tencent weet groeit verder te versnellen

(ABM FN-Dow Jones) De Chinese internetgigant Tencent heeft de groei in het tweede kwartaal nog verder weten op te voeren. Dit bleek woensdag uit cijfers van het bedrijf waarin Prosus een stevig belang heeft.

"Tijdens deze uitdagende [corona]tijden hebben we onze platforms en technologie ingezet om gebruikers het nieuwe normaal te laten omarmen", zei Tencent in een toelichting.

De omzet steeg met 29 procent op jaarbasis naar bijna 115 miljard Chinese yuan. Dit leverde een 28 procent hogere nettowinst op van ruim 30 miljard yuan, omgerekend circa 3,7 miljard euro.

Cijfers van FactSet wezen vooraf op een omzetgroei van 27 procent tot 113 miljard yuan. De nettowinst zou met 12 procent zijn gestegen naar 27,1 miljard yuan.

In het eerste kwartaal steeg de omzet van Tencent nog met 26 procent naar 108 miljard yuan. De nettowinst nam toen met bijna 7 procent toe tot 29 miljard yuan.

Recent nam de Amerikaanse president Donald Trump de app WeChat van Tencent onder vuur. Het lijkt erop dat Trump aanstuurt op een verbod in de VS.

"Wij verwachten al langer dat China en de VS, gescheiden van elkaar, beide met hun eigen technologie- en social media systeem zullen gaan werken. China met een systeem dat niks geeft om de privacy van zijn gebruikers en de VS met een systeem dat ook niks geeft om de privacy van zijn gebruikers... Het verschil zit hem erin, dat de data in het geval van China naar de overheid gaan en in het geval van de VS naar commerciële bedrijven", aldus Bob Homan, hoofd ING Investment Office, in aanloop naar de cijfers van Tencent.

Tencent is de belangrijkste deelneming van het in Amsterdam genoteerde Prosus. Dat aandeel steeg woensdag 2,2 procent.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beurs in Hongkong flink hoger
  2. Hindernissen voor Tencent tegenvaller voor Prosus

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PROSUS kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht