Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Payton Planar ziet resultaten sterk stijgen

(ABM FN) Het in Brussel genoteerde Payton Planar zag in het tweede kwartaal zijn omzet en winst sterk stijgen ondanks de coronacrisis. Dat zei het bedrijf in een persbericht maandagavond.

Het bedrijf dat onder meer gespecialiseerd is in het maken van magnetische componenten en transformatoren voor datacenters, elektrische auto’s en vliegtuigen zag ondanks de coronacrisis zijn resultaten in stijgende lijn gaan.

Zo steeg de omzet in het kwartaal dat eindigde op 30 juni van 18,1 miljoen dollar vorig jaar naar 19,6 miljoen dollar dit jaar. Het bedrijf kon zijn omzet op peil houden door de productie in fabrieken die door Covid-19 dicht waren te verplaatsen naar andere fabrieken van de groep in andere landen.

De operationele winst kon ook stijgen van 4,5 miljoen dollar tot 5,3 miljoen dollar terwijl ook de nettowinst steeg van 4,0 miljoen dollar naar 4,5 miljoen dollar over dezelfde periode.

Per aandeel steeg de nettowinst per aandeel over het eerste halfjaar van 0,23 dollar per aandeel naar 0,26 dollar per aandeel.

Payton heeft zijn kaspositie ook uitgebreid van 29,7 miljoen dollar naar 33,8 miljoen dollar. Dit voornamelijk door de gestegen winstgevendheid van het bedrijf aldus het management.

Ook steeg het orderboek van 13,5 miljoen dollar eind 2019 naar 16,4 miljoen dollar.

Vooruitzichten

Nadat enkele productievestigingen dicht waren gegaan door Covid-19, zegt het bedrijf dat het voor de tweede jaarhelft verwacht dat de volumes minstens gelijkaardig zullen zijn als in de eerste jaarhelft.

Ook zal Payton zijn dividendbeleid aanpassen. Zo zal 40 procent van de nettowinst ieder jaar worden uitgekeerd aan de aandeelhouders.

Het aandeel Payton Planar sloot maandag op de Brusselse beurs op 6,90 euro per aandeel.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Payton Planar boekt meer winst
  2. Meer winst voor Payton Planar ondanks omzetdaling

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Payton Planar kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht