Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Bouygues boekt verlies door pandemie

Bouygues boekt verlies door pandemie

(ABM FN) Bouygues heeft in de eerste helft van 2020 een verlies gerapporteerd, terwijl de omzet daalde wegens een vertraging in activiteiten en lockdown-maatregelen. Dit bleek uit een persbericht van de Franse groep donderdagochtend. 

Het Franse conglomeraat meldde een nettoverlies van 244 miljoen euro in vergelijking met een nettowinst van 225 miljoen euro in de eerste helft van 2019.

Bouygues boekte een bedrijfsverlies van 176 miljoen euro voor dezelfde periode, vergeleken met een bedrijfswinst van 495 miljoen euro.

De omzet daalde van 17,45 miljard naar 14,76 miljard euro, een daling die volgens Bouygues volledig toe te schrijven is aan het coronavirus, dat een geschatte impact van 2,8 miljard euro had.

Bouygues zei dat het geen nieuwe outlook voor het jaar zou publiceren te midden van de onzekerheid, maar zei dat het terug zou keren naar een significante winstgevendheid in de tweede helft van 2020, zij het zonder de niveaus van de tweede helft van 2019 te evenaren.


"De langetermijntrends waarop de groep vertrouwt, blijven ondanks de huidige crisis onverminderd van kracht. Na een uitdagende eerste helft van het jaar zouden onze fundamentals en onze strategie ons in staat moeten stellen om terug te keren naar groei in alle drie de activiteitensectoren", aldus CEO Martin Bouygues.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Bouygues lanceert bindend bod op Equans
  2. Bouygues verhoogt outlook

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Bouygues kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht