Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
KBC Ancora ziet winst fors teruglopen

KBC Ancora ziet winst fors teruglopen

(ABM FN) KBC Ancora heeft in het gebroken boekjaar 2019-2020 de winst fors zien afnemen. Dit maakte de vennootschap vrijdagavond nabeurs bekend. 

In het boekjaar, dat op 30 juni eindigde, boekte KBC Ancora 60,8 miljoen euro winst na belastingen, ofwel 0,78 euro per aandeel. Een jaar eerder was dit nog 253,7 miljoen euro.

Het resultaat van afgelopen boekjaar werd bepaald door de inkomsten van het interimdividend uit de participatie in KBC Groep, werkingskosten en interestlasten, aldus KBC Ancora.

Het resultaat belandde in de tweede jaarhelft zelfs in negatief terrein, met een verlies van 8,2 miljoen euro, tegenover een plus van 185 miljoen euro een jaar eerder. De inkomsten waren dan ook teruggevallen van 194 miljoen naar slechts 18 miljoen euro.

“Doordat KBC Groep geen slotdividend uitkeerde over boekjaar 2019, waren er nagenoeg geen opbrengsten in de tweede jaarhelft”, lichtte het bedrijf toe. ?
KBC Ancora besliste daarom ook om geen interim-dividend over het boekjaar uit te keren, terwijl er ook geen slotdividend werd voorgesteld. 

Outlook 

KBC Ancora verwacht voor het lopende boekjaar dat de kosten binnen de kostendelende overeenkomst circa 1,8 miljoen euro zullen bedragen. De totale interestlast voor dit boekjaar wordt geraamd op ongeveer 14,5 miljoen euro. De overige werkingskosten worden geschat op ongeveer 0,8 miljoen euro.

Verder verwacht KBC Ancora opnieuw geen dividend van KBC Groep voor dit jaar. 

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Meer winst voor KBC Ancora
  2. Minder winst voor KBC Ancora

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KBC Ancora kopen verkopen