Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Snowflake kan bij beursgang op Berkshire Hathaway en Salesforce rekenen

Snowflake kan bij beursgang op Berkshire Hathaway en Salesforce rekenen

(ABM FN-Dow Jones) Snowflake, een aanbieder van cloud-opslag, mikt bij zijn geplande beursgang, waar het Berkshire Hathaway van Warren Buffett en Salesforce voor heeft weten te interesseren, op een opbrengst van 2,74 miljard dollar. Dit bleek dinsdagavond uit een document ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Snowflake wil 28 miljoen aandelen naar de markt brengen voor 75 tot 85 dollar per aandeel en weet zich inmiddels garant gesteld voor de afname door Berkshire en Salesforce. Beiden willen 3,13 miljoen aandelen voor 80 dollar per aandeel afnemen. Dat komt per koper neer op een bedrag van ongeveer 250 miljoen dollar.

Berkshire wil daarnaast ook nog eens circa 4 miljoen aandelen Snowflake overnemen van een anonieme aandeelhouder tegen de koers waarvoor het aandeel naar de beurs wordt gebracht. 

Snowflake wordt met de beursgang gewaardeerd op circa 12 miljard dollar.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: NYSE ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Berkshire Hathaway kopen verkopen
Salesforce kopen verkopen