Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Kraft Heinz positief over derde kwartaal

Kraft Heinz positief over derde kwartaal

(ABM FN-Dow Jones) Kraft Heinz heeft het momentum in het derde kwartaal sterker dan verwacht zien verbeteren en is daarom positiever over de huidige resultaatontwikkeling. Dit meldde de Amerikaanse concurrent van Unilever dinsdagmiddag.

Voor het derde kwartaal rekent Kraft Heinz op een autonome omzetgroei van rond de 5 procent op jaarbasis. De aangepaste EBITDA bij constante wisselkoersen moet met een hoog enkelcijferig percentage verbeteren in de verslagperiode terwijl voor het hele boekjaar 2020 een winstgroei van rond de 5 procent wordt voorspeld. 

Eind oktober komt Kraft Heinz met cijfers over het derde kwartaal en dan zal het bedrijf uitgebreider ingaan op de outlook.

Lange termijn doelen

De resultaten van Kraft Heinz stonden de afgelopen jaren steevast onder druk maar de gevolgen van coronapandemie, zoals consumenten die flink hamsterden, zorgden de afgelopen maanden voor een omzetverbetering. Dat momentum wil het bedrijf structureel vasthouden.

Op de lange termijn streeft Kraft Heinz daarom naar een autonome omzetgroei van 1 tot 2 procent, een stijging van de aangepaste EBITDA met 2 tot 3 procent en een stijging van de aangepaste winst per aandeel van 4 tot 6 procent. 

Verder wil het concern tot en met 2024 voor 2 miljard dollar aan kosten besparen.

In de voorbeurshandel noteerde het aandeel Kraft Heinz dinsdag ruim 2 procent hoger.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Kraft Heinz meldt volumedaling
  2. Video: defensieve aandelen en energie getipt voor 2024

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Kraft Heinz Company (The) kopen verkopen