Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Campine ziet coronavrees bevestigd in halfjaarcijfers

(ABM FN) De Belgische metaalverwerker Campine heeft de gevolgen van de coronacrisis flink gevoeld in het afgelopen halfjaar, met een flinke daling van de omzet en de winst. Dit liet het bedrijf donderdagavond weten in een persbericht.

De omzet daalde van 103 miljoen naar 83 miljoen euro met een operationeel resultaat (EBIT) van slechts 107.000 euro ten opzichte van het resultaat over de eerste 6 maanden van 2019 van 3,2 miljoen euro.

Campine schreef de daling in verkoop en winst volledig toe aan de impact van de epidemie. Zowel de volumes als de metaalprijzen lagen substantieel lager dan in dezelfde periode in 2019.

Door kostencontrole is er in de eerste jaarhelft voor 1,5 miljoen euro bespaard. Het bedrijf heeft de jaarlijkse onderhoudsperiode kunnen vervroegen en deze met meer eigen personeel uitgevoerd. De solvabiliteitsratio ligt op 54 procent en dat is volgens Campine geen reden om voor de komende periode financieringsproblemen te verwachten.

Het bedrijf maakte ook gebruik van enkele overheidsmaatregelen, waaronder tijdelijke werkloosheid, om de verlaagde vraag op te vangen. De verschillende productieafdelingen werden afwisselend stilgelegd om de efficiëntie zo hoog mogelijk te houden. Er werden zoveel mogelijk kosten bespaard of uitgesteld. Er worden geen geplande investeringen geschrapt, maar wel verder gespreid in de tijd. Enkele investeringsprojecten liepen vertraging op doordat sommige toeleveranciers tijdelijk niet konden verder werken door de Covid-pandemie.

Outlook

Een prognose maken voor het jaar 2020 blijft onder deze wisselende omstandigheden moeilijk, aldus het bedrijf. Als de grondstofprijzen hun opmars verderzetten, verwacht Campine het jaar evenwel positief te kunnen afsluiten.

De vraag naar de Specialty Chemicals-producten herstelt slechts langzaam, zo ziet het bedrijf. Campine verwacht pas in het laatste kwartaal van 2020 terug op de pre-Covid niveaus uit te komen.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beperkte omzetgroei voor Campine 2.0
  2. Campine ziet resultaten verder verbeteren

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Campine kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht