Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
MDxHealth ziet volumes dalen

MDxHealth ziet volumes dalen

(ABM FN) MDxHealth heeft in het derde kwartaal nog altijd last ondervonden van de coronacrisis, hoewel het bedrijf op kwartaalbasis verbeteringen liet zien. Dit bleek woensdagochtend uit de cijfers van het Waalse biotechbedrijf. 

"Hoewel de pandemie een impact blijft hebben op onze activiteiten, voornamelijk door een verminderde patiëntenstroom en toegang, geven onze resultaten duidelijk aan dat we beter presteren dan de markt voor zowel ConfirmMDx als SelectMDx-testvolumes, en worden ze aangemoedigd door een groeiversnelling in het tweede kwartaal", stelde CEO Michael McGarrity van MDxHealth in een toelichting vast. 

De omzet bedroeg 4,5 miljoen dollar in het derde kwartaal, een daling op jaarbasis van 6 procent als gevolg van de coronacrisis. Toch sprak MDxHealth van een verbetering van de omzetcyclus en het binnenhalen van gelden.

De volumes voor ConfirmMDx daalden met 17 procent op jaarbasis, terwijl de volumes voor SelectMDx met 24 procent terugliepen. Dit is te wijten aan de coronacrisis, aldus MDxHealth, want op kwartaalbasis namen de volumes met respectievelijk 14 en 57 procent toe. 

In het derde kwartaal gebruikte MDxHealth 4,7 miljoen dollar, waardoor het eind september nog 21,4 miljoen dollar in kas had. 

Outlook 

MDxHealth gaf geen concrete outlook, maar verwacht dat de volumes in het vierde kwartaal verder zullen herstellen. 

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht