Word abonnee en neem Beursduivel Premium
NXP brengt verlies flink terug

NXP brengt verlies flink terug

(ABM FN-Dow Jones) NXP heeft in het derde kwartaal van dit jaar het verlies flink zien afnemen ten opzichte van een kwartaal eerder, maar op jaarbasis was er sprake van een aanzienlijke verslechtering. Dit bleek maandagavond uit cijfers van de Nederlandse chipgigant.

Afgelopen kwartaal restte er onder de streep een verlies van 18 miljoen dollar, na een verlies van 209 miljoen dollar in het tweede kwartaal. Een jaar eerder verdiende NXP evenwel nog 119 miljoen dollar. 

In het derde kwartaal zette NXP krap 2,3 miljard dollar om tegen 1,8 miljard dollar in het tweede kwartaal. Op jaarbasis was er sprake van een stabiele omzet. Eerder deze maand liet NXP al weten dat de omzet in het derde kwartaal hoger uit zou vallen dan verwacht. Analisten geraadpleegd door FactSet mikten aanvankelijk namelijk op een omzet van 2,01 miljard dollar in het derde kwartaal.

NXP zag een aanzienlijke verbetering in de vraag in al zijn eindmarkten, maar in het bijzonder die voor automotive en mobiele apparaten, aldus CEO Kurt Sievers eerder deze maand.

Voor het vierde kwartaal mikt NXP gemiddeld op een omzet van krap 2,5 miljard dollar, hetgeen een groei op kwartaalbasis zou betekenen van 8 procent en op jaarbasis van 6 procent. "Het momentum dat begon tijdens het derde kwartaal, zet zich door in het lopende kwartaal", aldus topman Sievers. "Binnen onze strategische eindmarkten voor Automotive, Industrial & IoT en Mobile zien we aantrekkende trends dankzij een herstel van onze kernactiviteiten en een solide bijdrage van nieuwe producten. De herstellende markten in combinatie met onze sterke productportefeuille geven ons het vertrouwen dat we in 2021 een robuuste groei zullen realiseren", concludeerde de topman.    

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. NXP presteert naar behoren: koersdoel bereikt
  2. NXP presteert boven verwachting

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NXP Semiconductors NV kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht