Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Unibail ziet zich ook gesteund door adviesbureau Glass Lewis

Unibail ziet zich ook gesteund door adviesbureau Glass Lewis

(ABM FN-Dow Jones) Onafhankelijk adviesbureau Glass Lewis heeft aandeelhouders van Unibail-Rodamco-Westfield geadviseerd om voor de claimemissie ter waarde van 3,5 miljard euro te stemmen. Dit maakte Unibail dinsdagavond bekend.

Aandeelhouders buigen zich op 10 november over deze claimemissie, net als het RESET-plan van Unibail waar deze emissie onderdeel van is.

Een groep grootaandeelhouders heeft zich uitgesproken tegen dit herstelplan van Unibail en wil geen claimemissie.

Dit consortium onder leiding van voormalige CEO Léon Bressler van Unibail en de Franse tech-ondernemer Xavier Niel wil ook drie nieuwe commissarissen aandragen.

Glass Lewis adviseert aandeelhouders echter om tegen deze voordrachten te stemmen.

Het plan van de activisten om geen claimemissie te doen, maar het Amerikaanse vastgoed te verkopen, vindt Glass Lewis geen goed alternatief. Het levert vooral veel onzekerheid op, aldus de adviesdienst.

"De implementatie van het volledige RESET-plan is het enige geloofwaardige voorstel", vindt Glass Lewis.

Maandag zei ook het onafhankelijk adviesbureau voor beleggers Proxinvest dat aandeelhouders van Unibail voor de kapitaalverhoging zouden moeten stemmen.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD kopen verkopen