Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
AbbVie verhoogt outlook

AbbVie verhoogt outlook

(ABM FN-Dow Jones) AbbVie heeft in het derde kwartaal iets beter dan verwacht gepresteerd en verhoogde de outlook en het dividend. Dit bleek vrijdag uit de cijfers van de Amerikaanse farmaceut. 

AbbVie boekte 12,9 miljard dollar aan omzet in het derde kwartaal. Een jaar eerder was dit nog maar 8,5 miljard dollar. Daarmee presteerde de biofarmaceut beter dan verwacht.

De winst per aandeel steeg van 1,26 naar 1,29 dollar. De aangepaste winst per aandeel ging van 2,33 naar 2,83 dollar. Dit is ook beter dan verwacht. De gemiddelde analist mikte op een aangepaste winst per aandeel van 2,76 dollar. 

Dividend

AbbVie heeft het kwartaaldividend met 10,2 procent verhoogd naar 1,30 dollar per aandeel. In februari 2021 wordt dit hogere dividend uitgekeerd.

Outlook

De farmaceut verhoogde ook de outlook. AbbVie verwacht nu voor 2020 een aangepaste winst per aandeel van 10,47 tot 10,49 dollar. Eerder was dit nog 10,35 tot 10,45 dollar per aandeel. 

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Omzetdaling Abbvie valt mee
  2. AbbVie betaalt 8,7 miljard dollar voor overname Cerevel

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABBVIE kopen verkopen