Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beursblik: AB InBev, Shell en Essilor koopkandidaten

Beursblik: AB InBev, Shell en Essilor koopkandidaten

(ABM FN-Dow Jones) De aandelen van bierbrouwer AB InBev, energiereus Royal Dutch Shell en brillenverkoper EssilorLuxottica hebben veel herstelpotentieel zodra de coronalockdownmaatregelen worden versoepeld. Dit stelden analisten van RBC in een rapport.

Analisten van RBC wezen op de keuze van AB InBev om het dividend over te slaan en in plaats daarvan schulden af te lossen. De brouwer heeft veel schulden in dollars en nu de dollar in waarde daalt, kan AB InBev versneld zijn schulden aflossen, aldus RBC. Ook wees de bank op de blootstelling van AB InBev aan opkomende markten in vooral Azië, waar de coronacrisis sneller voorbij lijkt dan in andere delen van de wereld. Het aandeel kan volgens RBC herstellen naar een koers van 85,00 dollar.

Nog meer herstelpotentieel biedt Shell volgens RBC. Net als de hele sector wordt ook Shell hard geraakt door de lage olieprijzen en de terugval van de vraag. Net als AB InBev besloot Shell het mes in het dividendbeleid te zetten, hetgeen een schok veroorzaakte. Maar, zo betoogde RBC, Shell is winstgevend bij een lagere olieprijs dan concurrenten. De sector heeft volgens de bank 35 tot 40 dollar nodig om break even te spelen. En inmiddels zit de prijs rond de 45 dollar.

Daarnaast is Shell ook één van de belangrijkste spelers in marketing, dat wil zeggen de verkoop van onder meer smeerolie en benzine aan de pomp, wat nu juist erg winstgevend is en optimaal profiteert bij een economisch herstel. Een herstel van de winst geeft Shell weer ruimte om een deel van de dividendverlaging goed te maken. Toch zou RBC liever zien dat Shell zijn winst aanwendt voor het verlagen van de schulden en voor het inkopen van eigen aandelen. RBC meent dat Shell het meeste herstelpotentieel in de sector heeft en denkt dat het aandeel met maar liefst 50 procent kan stijgen.

Een flink aantal mensen zal vanwege corona besloten hebben om de aanschaf van een nieuwe bril uit te stellen, denkt RBC. Zodra de coronamaatregelen worden versoepeld, zullen deze mensen alsnog hun aankoop doen. En volgend jaar zomer zullen, als mensen weer mogen reizen en op zonvakantie kunnen, er weer veel zonnebrillen worden verkocht, denkt RBC. De koers van het aandeel kan volgens de bank weer terug naar 140 euro.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AB InBev kopen verkopen
ESSILORLUXOTTICA kopen verkopen
SHELL PLC kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht