Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Grootaandeelhouder bouwt belang in Iep Invest af

(ABM FN) Grootaandeelhouder Summa nv heeft zijn stemrecht in Iep Invest afgebouwd tot minder dan 60 procent. Dat maakte het bedrijf maandag nabeurs bekend.

Iep Invest ontving een op 31 december gedateerde melding, waaruit bleek dat Summa zijn belang heeft verlaagd met bijna 500.000 aandelen tot 59,69 procent.

Summa wordt gecontroleerd door Cornelia en Erwin Cok en controleert Iep Invest rechtstreeks. Daarom moeten ook de aandelen die Iep Invest zelf heeft ingekocht bij het belang van Summa worden geteld.

Iep Invest wordt al langer genoemd als een overnamekandidaat. De holding heeft een participatie in het beursgenoteerde vastgoedbedrijf Accentis, Bij de laatste rapportage was dit een belang van 66,83 procent. Door de dubbele notering wordt de groep steevast als een overnamekandidaat genoemd.

Het is niet bekend aan wie Summa de aandelen Iep Invest heeft verkocht en tegen welke prijs. Op basis van de handelsvolumes lijkt het dat de transactie buiten de normale beurshandel heeft plaatsgevonden, wat bij de verkoop van grotere pakketten aandelen in minder liquide aandelen meestal gebeurt.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Hoger resultaat Iep Invest
  2. Minder huurinkomsten maar meer winst voor Iep Invest

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Iep Invest kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht