Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Updat2e: Canadese Couche-Tard wil fusie met Carrefour

Updat2e: Canadese Couche-Tard wil fusie met Carrefour

(ABM FN-Dow Jones) Alimentation Couche-Tard is in gesprek met Carrefour over een mogelijk samengaan van de twee supermarktenketens. Dit bevestigden de twee partijen dinsdagavond laat.

Het Franse Carrefour liet weten "op een vriendelijke manier" te zijn benaderd door de eigenaar van onder meer Circle K en dat de gesprekken nog in een vroeg stadium verkeren.

De Canadese uitbater van gemakswinkels zei dat de voorwaarden van een mogelijke deal nog steeds worden besproken. Er is geen garantie dat de gesprekken ook daadwerkelijk zullen leiden tot een overeenkomst of een transactie, zo waarschuwde Couche-Tard.

Analisten van Citi oordeelden dat een fusie en twee beursnoteringen niet in het belang zouden zijn van Carrefour. Volgens de analisten zou Couche-Tard in een fusie teveel de overhand krijgen. Citi verwacht niet dat Carrefour afstand zal doen van zijn onafhankelijkheid voor minder dan 20 euro per aandeel. Dinsdag sloot het aandeel op 15,46 euro. 

Volgens bronnen van persbureau Bloomberg zou het eerste bod van Couche-Tard Carrefour inderdaad waarderen op circa 20 euro per aandeel.

En later op de middag bevestigde Couche-Tard inderdaad 20,00 euro per aandeel te willen betalen, in een "vriendelijke" poging de twee bedrijven samen te voegen.

Couche-Tard zei dat het bod nog niet definitief is en dat het nog een boekenonderzoek moet doen. Een evenueel bod zal grotendeels in contanten zijn, voegde het Canadese bedrijf nog toe.

Update2: om hoogte bod toe te voegen.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Bij dit supermarktaandeel is er reden voor optimisme
  2. Carrefour voert dividend flink op na winststijging

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Carrefour kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht