Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Winst Econocom houdt stand in coronajaar

(ABM FN) Econocom had in het afgelopen jaar last van de coronacrisis, al kon de winst wel lichtjes stijgen ondanks een lagere omzet. Dit meldde de dienstverlener donderdag nabeurs in zijn voorlopige resultaten over 2020.

In 2020 daalde de omzet met 11,3 procent ten opzichte van 2019, tot 2,559 miljoen euro. Door de wereldwijde coronacrisis liepen veel projecten in de private en publieke sector vertraging op, aldus Econocom.

Wel was er in het vierde kwartaal sprake van een lichte verbetering in de neerwaartse trend. Na een omzetkrimp van 12,5 procent in de eerste negen maanden van 2020, was in de laatste drie maanden sprake van een krimp met 8,4 procent.

De terugkerende operationele winst verbeterde in 2020 licht op vergelijkbare basis, aldus Econocom, naar 122,5 miljoen euro. Hierbij profiteerde het bedrijf onder meer van een kostenbesparingsplan dat in 2019 werd gelanceerd.

Dankzij een gedisciplineerde kostenbeheersing en een positieve bijdrage van niet-voortgezette activiteiten, bleef onder de streep een geconsolideerde nettowinst van circa 50 miljoen euro over.

De kaspositie stond eind 2020 op 20 miljoen euro.

Outlook

Dankzij het kostenbesparingsplan dat Econocom twee jaar geleden introduceerde, kan de groep weer vooruitkijken richting een duurzame groei, zowel op autonoom gebied als via doelgerichte overnames zegt Econocom in zijn persbericht.

Gezien de huidige onzekerheid kan Econocom momenteel geen gedetaileerde outlook voor 2021 geven. Het bedrijf verwacht wel dat de leasing markt zal herstellen wanneer de coronacrisis voorbij is.  

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Chantal De Vrieze in bestuur Econocom
  2. Econocom verkoopt Les Abeilles aan Spaanse Boluda

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Econocom Group kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht