Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
SEC houdt extreme koersbewegingen in de gaten

SEC houdt extreme koersbewegingen in de gaten

(ABM FN-Dow Jones) De U.S. Securties and Exchange Commission houdt de "extreme koersbewegingen" in sommige aandelen nauwlettend in de gaten. Dit meldde de Amerikaanse beurswaakhond vrijdag.

Hoewel het systeem de kracht van de bewegingen van afgelopen week aankon, kan extreme koersvolatiliteit leiden tot snelle en grote verliezen voor beleggers en zo het vertrouwen in de markt ondermijnen, stond in de verklaring van de SEC.

De afgelopen dagen zijn bepaalde aandelen waarin grote shortposities uitstonden, zoals GameStop en AMC Entertainment, enorm gestegen. Door deze stijging werden de shorters 'uitgerookt', wat de koersbewegingen nog eens versterkte.

Sommige brokers, zoals Robinhood en Interactive Brokers, besloten vervolgens om de handel in dergelijke aandelen aan banden te leggen.

Samen met andere toezichthouders en de beurzen wordt de situatie in de gaten gehouden en is iedereen zich ervan bewust dat het hun plicht is om belegger te beschermen, aldus de SEC vrijdag.

Ook let de SEC goed op of maatregelen die worden genomen door entiteiten die onder het toezicht staan van de beurswaakhond, beleggers benadelen.

"Bovendien zullen we optreden om particuliere beleggers te beschermen wanneer misbruik of manipulatie is aangetoond", voegde de SEC toe.

Marktparticipanten kunnen klachten en tips indienen op de website van SEC.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AMC ENTERTAINMENT HLDGS A kopen verkopen
GAMESTOP CORP. A kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht