Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Exxon en Chevron bespraken fusie - media

(ABM FN) De Amerikaanse oliemaatschappijen Exxon Mobil en Chevron waren vorig jaar met elkaar in gesprek om de mogelijkheden van een fusie te bekijken. Dit wordt gemeld door Dow Jones Newswires, op basis van bronnen.

Topman Mike Wirth van Chevron en zijn evenknie van Exxon Darren Woods spraken elkaar kort nadat de coronacrisis toesloeg, waardoor de vraag naar olie en gas hard terugviel en beide bedrijven een enorme financiële opdoffer te verwerken kregen. De gesprekken worden door de bronnen omschreven als inleidend en voorlopig niet aan de orde, maar in de toekomst zou daar verandering in kunnen komen. 

Een fusie zou de twee grootste afstammelingen van het oude monopolie van John D. Rockefeller's Standard Oil, dat in 1911 door Amerikaanse toezichthouders werd opgesplitst, weer herenigen en de olie-industrie kunnen hervormen.

Het is evenwel de vraag of de Amerikaanse mededingingsautoriteiten met een dergelijke grote fusie akkoord zouden gaan.

De marktwaarde van het combinatiebedrijf zou meer dan 350 miljard dollar kunnen bedragen. Samen zouden ze waarschijnlijk 's werelds op één na grootste oliemaatschappij vormen gemeten naar marktkapitalisatie en productie, na Saudi Aramco, met een productie van ongeveer 7 miljoen vaten olie en gas per dag.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Chevron Corp kopen verkopen
Exxon Mobil Corp kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht