Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Euronav boekt flink verlies in vierde kwartaal

Euronav boekt flink verlies in vierde kwartaal

(ABM FN) Euronav heeft een zwaar vierde kwartaal achter de rug maar over heel het jaar werd wel omzetgroei en een stevige winst geboekt. Dit bleek donderdagochtend uit cijfers van de Antwerpse rederij.

De omzet in het vierde kwartaal kwam uit op 138,4 miljoen dollar, tegenover 355,2 miljoen een jaar eerder. Voor het hele jaar was er wel een stijging van 32 procent tot 1,23 miljard dollar.

Het verlies in het vierde kwartaal bedroeg 58,7 miljoen dollar, tegenover een winst van 154,2 miljoen dollar een jaar eerder. Over heel het jaar boekte Euronav een winst van 472,8 miljoen dollar. In 2019 was dit maar 112,2 miljoen.

Volgens Euronav blijven de vrachttarieven onder druk staan door coronarestricties en bijgevolg verminderde vraag naar olietransport. Daarnaast wegen de productiebeperkingen van OPEC op de vraag naar transport en is er een overaanbod aan schepen.

“Het laatste kwartaal van 2020 en de huidige marktomstandigheden behoren tot de meest uitdagende in de recente geschiedenis voor exploitanten van olietankers”, aldus CEO Hugo De Stoop.

Er wordt een kwartaaldividend van 3 eurocent uitgekeerd en de inkoop eigen aandelen wordt met 50 miljoen dollar verhoogd.

Grofweg de helft van de dagen voor het eerste kwartaal werd al contractueel vastgelegd aan een tarief van gemiddeld 16.396 dollar voor de VLCC-schepen en aan aan 9.207 dollar voor de Suezmax-schepen.

De toekomstige resultaten hangen volgens Euronav af van de vraag naar olietransport als de coronacrisis wat gaat liggen.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Kepler haalt Euronav van de kooplijst
  2. Euronav loopt stevige averij op

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Euronav kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht