Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Coca-Cola getroffen door coronacrisis

Coca-Cola getroffen door coronacrisis

(ABM FN-Dow Jones) Coca-Cola heeft in 2020 de resultaten onder druk zien staan, maar is positief gestemd over 2021. Dit bleek woensdag uit de cijfers van de Amerikaanse frisdrankgigant. 

De volumes daalden in het vierde kwartaal met 3 procent, waardoor de volumekrimp in heel 2020 op 6 procent uitkwam. 

De omzet ging met 5 procent achteruit in het vierde kwartaal, en zelfs met 11 procent in heel 2020. Op autonome basis daalde de omzet met respectievelijk 3 en 9 procent. 

De operationele winst van Coca-Cola groeide wel, met 8 procent in het vierde kwartaal. Over het hele boekjaar daalde de operationele winst echter met 11 procent. 

De winst per aandeel daalde in het afgelopen kwartaal met 29 procent naar 0,34 dollar. Op aangepaste basis steeg de winst per aandeel evenwel met 6 procent naar 0,47 dollar in het afgelopen kwartaal. Dat was 5 cent meer dan de 0,42 dollar per aandeel waarop analisten geraadpleegd door FactSet hadden gerekend. 

In heel 2020 daalde de winst per aandeel met 13 procent naar 1,79 dollar, en de aangepaste winst daalde 8 procent naar 1,95 dollar per aandeel. 

De vrije kasstroom steeg afgelopen jaar met 3 procent naar 8,7 miljard dollar. 

Outlook 

Voor het huidige boekjaar rekent Coca-Cola op een autonome omzetgroei van 5 tot 10 procent. De vergelijkbare omzet zal met 2 tot 3 procent stijgen. 

De winst per aandeel zal op vergelijkbare basis met circa 10 procent stijgen ten opzichte van de 1,95 dollar in 2020. Daarbij zit een gunstig wisselkoerseffect van 3 tot 4 procent.

De vrije kasstroom zal volgens de frisdrankgigant uitkomen op ten minste 8,5 miljard dollar.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: Coca Cola ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Coca-Cola voldoet aan eigen verwachting
  2. Video: defensieve aandelen en energie getipt voor 2024

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Coca-Cola Company kopen verkopen