Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Beursblik: opwaarts potentieel Sipef beperkt

(ABM FN) Degroof Petercam blijft bij zijn Houden advies voor het aandeel Sipef en handhaaft zijn koersdoel van 48,00 euro na de jaarcijfers die Sipef donderdagochtend publiceerde.

Het beurshuis wijst erop dat de resultaten van Sipef in lijn met de verwachtingen lagen. Zo steeg de palmolieproductie met 5,4 procent, wat iets lager lag dan de 6,8 procent die Degroof had verwacht.

Het nettoresultaat van 14 miljoen dollar lag wel boven de taxatie van 13 miljoen dollar van Degroof Petercam en aan de bovenkant van de outlook van Sipef van 10 tot 15 miljoen dollar.

De nettoschuld lag met 151 miljoen dollar 10 miljoen dollar lager dan het beurshuis had verwacht doordat de investeringen minder hoog uitvielen dan voorzien.

Echter zorgen de recente belastingverhogingen van de Indonesische overheid ervoor dat het winstpotentieel van de groep zeer beperkt is, aldus Degroof Petercam.  

Onder meer door het nieuwe belastingregime hecht Degroof nu een lagere waarde van 8.500 tot 9.000 dollar per hectare aan de palmolieplantages van Sipef waardoor de analisten uitkomen op een koersdoel van 48 euro per aandeel.

Het aandeel Sipef steeg donderdagochtend 0,3 procent naar 46,60 euro. 

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: Sipef te laag gewaardeerd
  2. Sipef verwacht iets lager resultaat voor 2024

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sipef kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht