Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Kraft Heinz overstijgt prognoses

Kraft Heinz overstijgt prognoses

(ABM FN-Dow Jones) Kraft Heinz heeft de omzet in het afgelopen kwartaal op jaarbasis zien oplopen en het met de winstgevendheid per aandeel beter gedaan dan voorzien. Dit bleek donderdag uit de cijfers van het Amerikaanse voedingsbedrijf dat merken als Philadelphia en Heinz Ketchup voert.

De aangepaste winst per aandeel steeg in het vierde kwartaal, dat eindigde op 26 december 2020, van 0,72 naar 0,80 dollar. Dat was beter dan de vooraf door analisten verwachte 0,74 dollar per aandeel.

De omzet steeg autonoom met 6,0 procent van 6.536 miljoen naar 6.939 miljoen dollar. De verwachting van analisten lag op 6.820 miljoen dollar.

Over het gehele boekjaar bedroeg de autonome omzetgroei 6,5 procent. Kraft had zelf op een autonome groei tot 5 procent gerekend.

Outlook

Kraft Heinz verwacht voor het eerste kwartaal van dit jaar een vlakke tot iets hogere netto-omzet en een groei van 1 tot 5 procent voor het aangepaste operationeel resultaat (EBITDA) tegen constante wisselkoersen op jaarbasis, “ondanks een sterk eerste kwartaal van 2020”.

Desinvestering

Kraft Heinz verkoopt zijn notentak aan Hormel Foodsvoor 3,35 miljard dollar in contanten en verwacht deze transactie in de eerste helft van dit jaar af te ronden.

In de voorbeurshandel steeg het aandeel Kraft Heinz donderdag 1,7 procent.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HORMEL FOODS DL-,01465 kopen verkopen
Kraft Heinz Company (The) kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht