Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Carrefour ziet winst stijgen in coronajaar

Carrefour ziet winst stijgen in coronajaar

(ABM FN) Carrefour heeft de winst in 2020 zien stijgen, al ging de omzet wel iets omlaag. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de jaarcijfers van de Franse supermarktgroep. 

De omzet van Carrefour daalde van 80,7 naar 78,6 miljard euro, maar op vergelijkbare basis steeg de omzet wel 7,8 procent. Vooral in Brazilië kende Carrefour een stevige groei van 18,2 procent.

Carrefour wist de operationele marge te vergroten en de operationele winst steeg met 57,4 procent tot 1,69 miljard euro. De aangepaste nettowinst steeg met 17,9 procent tot 1,01 miljard. 

De vrije kasstroom ging zelfs van 324 miljoen naar 1,06 miljard euro, al zaten daar wel enkele eenmalige posten in.

De groep wees er tevens op dat de klantentevredenheid verder is gestegen en dat het marktaandeel in Frankrijk met 0,1 procent steeg in het vierde kwartaal.

Carrefour kondigt een nieuwe doelstelling van extra kostenbesparingen van 2,4 miljard euro per jaar tegen 2023. Dit komt bovenop de 3 miljard euro die al bereikt werd. 

Daarnaast wil de supermarktketen elk jaar meer dan een miljard euro aan netto vrije kasstroom genereren. Afgezien van de doelstelling inzake vrije kasstroom werd er geen concrete outlook afgegeven voor 2021.

De retailgroep wil 0,48 euro per aandeel uitkeren als dividend en de bedoeling is om dat dividend in de toekomst gestaag te laten groeien.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Bij dit supermarktaandeel is er reden voor optimisme
  2. Carrefour voert dividend flink op na winststijging

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Carrefour kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht