Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Accentis ziet huurinkomsten toenemen

(ABM FN) Accentis heeft in 2020 zijn huurinkomsten zien toenemen, maar zag zijn winsten wel dalen in vergelijking met vorig jaar door een afwaardering in Duitsland. Dit meldde de vastgoedgroep gespecialiseerd in industrieel vastgoed maandag nabeurs met de publicatie van de resultaten over 2020.

De huurinkomsten stegen van 12,3 miljoen euro in 2019 naar 13 miljoen euro in 2020. Dit door enkele opgeleverde nieuwbouwprojecten in Slowakije wat positief bijdroeg aan de huurinkomsten.

Het bedrijfsresultaat daalde wel van 12,4 miljoen euro naar 9 miljoen euro. Dit ondermeer door afwaarderingen van een pand in Duitsland als gevolg van de insolventie van de enige huurder. Toch steeg de waarde van het vastgoed van Accentis desondanks deze afwaardering met 2,4 miljoen euro naar 136,8 miljoen euro.

Het eigen vermogen van de groep groeide met ongeveer 8,5 procent naar 74,5 miljoen euro of afgerond 0,059 euro per aandeel.

Het nettoresultaat daalde dan weer van 7,9 miljoen euro naar 5,8 miljoen euro. Het resultaat per aandeel kwam daarmee in 2020 uit op 0,0046 euro, in vergelijking tot 0,0062 euro in 2019.

De bezettingsgraad van de portefeuille bedroeg ultimo december 2020 98,33 procent, tegen 97,99 procent eind juni vorig jaar.

De raad van bestuur stelt voor om over het boekjaar 2020 opnieuw geen dividend uit te keren.

Outlook

Accentis voorziet voor 2021 opnieuw stijgende brutohuurinkomsten en mikt op een bedrag van 13,55 miljoen euro. Ook verwacht Accentis geen impact van COVID-19 op de geschatte brutohuurinkomsten omdat men enkel uitstel van betaling geeft. Er is hierdoor mogelijk wel een impact op de cashflowprognoses, aldus de groep.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Accentis boekt meer winst
  2. Meer winst voor Accentis

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Accentis kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht