Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Kinepolis beperkt cashburn

Kinepolis beperkt cashburn

(ABM FN) Kinepolis heeft in 2020 de gevolgen van de coronacrisis flink gevoeld, maar hield de cashburn beperkt. Dit maakte de cinemagroep donderdag voorbeurs bekend.

"Iedereen zit te wachten op de heropening van bioscopen. Zowel de Amerikaanse studio’s, die hun blockbusters blijven uitstellen omwille van het belang van bioscopen in de levenscyclus van een film, als onze klanten die nood hebben aan ontspanning buitenshuis", aldus CEO Eddy Duquenne van Kinepolis.

Als gevolg van de coronacrisis ontving Kinepolis afgelopen jaar slechts 12,1 miljoen bezoekers, tegen een verwachting van meer dan 45 miljoen bezoekers. De totale opbrengsten per bezoeker stegen wel. De omzet daalde met 68 procent tot 176,3 miljoen euro.

Dankzij de sterke kostenbeheersing en genomen maatregelen werd de cashburn beperkt tot 32,1 miljoen euro in 2020 en kon het EBITDA-verlies, aangepast voor huur (EBITDAL), worden beperkt tot 14,0 miljoen euro. In 2019 was dit nog een positief resultaat van 142,4 miljoen euro. 

Onder de streep restte een nettoverlies van 69,1 miljoen euro tegen een winst van 54,4 miljoen euro in 2019. De vrije kasstroom bedroeg 56,5 miljoen euro negatief, tegen 90,2 miljoen euro positief een jaar eerder.  

Mede door het kostenmanagement, maar ook de "belangrijke vastgoedpositie" van de cinemaketen, zegt Kinepolis nog geruime tijd de negatieve effecten van de pandemie aan te kunnen. De bioscoopketen zegt een aanzienlijke liquiditeitsreserve te hebben, die werd versterkt door een bijkomende lening van 80 miljoen euro begin 2021. Kinepolis beschikte bij aanvang van het jaar over 171 miljoen euro aan financiële ruimte.

Op moment zijn de meeste bioscopen nog gesloten.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: ING verhoogt koersdoel Kinepolis licht
  2. Gaat Dune 2 Kinepolis een topjaar bezorgen?

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Kinepolis kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht