Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Hogere resultaten Biocartis

Hogere resultaten Biocartis

(ABM FN) Biocartis heeft in 2020 hogere resultaten behaald. Dit meldde het bedrijf in de moleculaire diagnostiek uit Mechelen donderdag voorbeurs.

CEO Herman Verrelst sprak van een buitengewoon jaar waarin Biocartis ondanks de coronapandemie "veerkracht toonde" en de " pre-pandemische vooruitzichten heeft waargemaakt."

Het bedrijf kijkt met vertrouwen vooruit en begint 2021 "met een beter dan verwachte kaspositie die we willen aanwenden om de uitbreiding en diversificatie van het testmenu te versnellen in een jaar dat opnieuw gekenmerkt zal worden door de aanhoudende impact van de pandemie", aldus de CEO.

In het afgelopen jaar stegen de totale bedrijfsinkomsten op jaarbasis met 47 procent naar 55,6 miljoen euro en bedroegen de inkomsten uit productverkopen 31,9 miljoen euro. Dit is een toename op jaarbasis van 32 procent.

Het commercieel cartridgevolume steeg met 31 procent ten opzichte van 2019 tot een totaal van 230.000 cartridges, aldus Biocartis waarbij de "gematigde jaar-op-jaar groei in oncologie werd aangevuld met sterke vraag naar de Idylla SARS-CoV-2 Test", zei het bedrijf.

Er werden afgelopen jaar 335 nieuwe Idylla instrumenten geplaatst en de zogeheten installed base stond op per 31 december 2020 op 1.581 Idylla instrumenten.

In 2020 investeerde Biocartis ruim 43 miljoen euro aan geldmiddelen, 16 miljoen euro minder dan eind 2019. De totale kaspositie kwam eind december 2020 uit op 124 miljoen euro.

Outlook

Biocartis benadrukte donderdag dat het "zicht op de timing van normalisering van de wereldwijde kankerzorg beperkt is. Het is evengoed moeilijk om op betrouwbare wijze te voorspellen hoe de verdere behoefte aan SARS-CoV-2 testing zal evolueren naarmate de vaccinatie in de loop van het jaar in de verschillende landen in een verschillend tempo vordert."

Het bedrijf uit Mechelen denkt echter dat het zijn groei kan versnellen en hoopt op een groei van 40 tot 60 procent op jaarbasis van het commercieel cartridgevolume in de bandbreedte van 320.000 tot 370.000.

De bovenkant van deze bandbreedte is volgens Biocartis alleen haalbaar "ingeval van consistente sterke vraag naar de Idylla SARS-CoV-2 Test aan aantrekkelijke verkoopsprijzen doorheen 2021."  

Het bedrijf rekent verder op beoogde nieuwe Idylla instrument plaatsingen tussen 300 en 350 en een kaspositie van zeker 50 miljoen euro aan het eind van 2021. Dit is "inclusief potentiële investeringen in het upgraden en uitbreiden van het infectieziekten testmenu", aldus Biocartis.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL Mid kopen verkopen
Biocartis kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht