Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Club Brugge werkt aan beursgang - media

(ABM FN) Club Brugge wil nog voor de zomer een notering aan Euronext Brussel. Dit meldde De Tijd donderdag op basis van meerdere bronnen.

Volgens de krant is het nog onduidelijk of de huidige landskampioen kiest voor een beursgang via de verkoop van bestaande of nieuwe aandelen. Ook over de omvang is nog geen duidelijkheid.

Wel is het de bedoeling dat Club Brugge straks op de hoofdmarkt van Euronext Brussel noteert, volgens De Tijd.

De West-Vlaamse club, die op koers lijkt om zijn titel te prolongeren, heeft enkele zakenbanken aangesteld om de operatie in goede banen te leiden. In dat bankensyndicaat speelt één van de sponsors van de club, Belfius, de hoofdrol voor het deel van de operatie dat aan particulieren is voorbehouden. Ook institutionele beleggers zullen worden benaderd, schreef De Tijd.

Club Brugge zal de opbrengst van de beursgang vermoedelijk gebruiken om een deel van zijn stadionplannen te financieren. De club wil een nieuw stadion met 40.000 plaatsen bouwen op de Olympiasite, waar het huidige Jan Breydelstadion staat. Dat project heeft een prijskaartje van circa 100 miljoen euro.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht