Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Telefonica boekt weer winst

Telefonica boekt weer winst

(ABM FN-Dow Jones) Telefonica heeft in het vierde kwartaal van 2020 weer winst geboekt, nadat de omzet herstelde in de vier kernmarkten. Dit maakte het Spaanse telecombedrijf donderdagochtend bekend.  

In het afgelopen kwartaal bedroeg de nettowinst 911 miljoen euro tegen een verlies van 202 miljoen euro een jaar eerder.

De omzet daalde evenwel met 12 procent tot 10,9 miljard euro, vanwege de impact van de coronacrisis en wisselkoerseffecten. Op een autonome basis daalde de omzet met slechts 2 procent.

De operationele operationele winst voor depreciatie en amortisatie (Oibida) steeg met 2,2 procent tot 3,75 miljard euro, maar in het vierde kwartaal van 2019 had Telefonica nog te kampen met enkele eenmalige posten die een negatieve impact hadden op de resultaten. Voor 2021 mikt Telefonica op een stabilisering van de Oibida.

Over 2021 wil het telecombedrijf een dividend uitkeren van 0,30 euro per aandeel, uitgekeerd in twee gelijke bedragen van 0,15 euro per aandeel. De eerste uitkering wordt eind van dit jaar gedaan en de tweede volgt in juni 2022.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht