Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beursblik: meer winst dan verwacht bij UCB

Beursblik: meer winst dan verwacht bij UCB

(ABM FN) UCB heeft een beter dan verwachte winst per aandeel gepresenteerd, terwijl de outlook tot een verhoging van de consensus zou moeten leiden. Dit concludeerde analist Peter Welford van Jefferies donderdag in een reactie op de cijfers van de Brusselse farmaceut. 

De omzet lag grotendeels in lijn met de verwachtingen, aldus Welford, terwijl de winst per aandeel 9 procent boven de verwachtingen uitkwam. 

De outlook die UCB voor 2021 afgaf zou mogelijk tot veranderingen in de consensus voor de winst per aandeel moeten leiden, meent de analist. 

Voor het lopende boekjaar rekent UCB op een omzet tussen 5,45 en 5,65 miljard euro, een aangepaste EBITDA die 27 tot 28 procent van de omzet vertegenwoordigt en een kernwinst per aandeel tussen 5,60 en 6,10 euro. 

Verder is UCB zeer positief gestemd voor de toekomst, vindt Welford. “De nieuwe outlook voor 2025 is bullish”, aldus de analist. 

Tegen 2025 verwacht UCB een omzet van ten minste 6 miljard euro te boeken, met een aangepaste EBITDA-marge van 30 tot 35 procent.

De verwachtingen voor de EBITDA ligt 7 tot 15 procent boven de consensus, aldus Welford. De langetermijndoelstelling ligt dan wel in lijn met de taxaties van Jefferies, merkte de analist op. 

Op korte termijn zijn er volgens weinig koersaanjagers, waardoor het beurshuis het Houden advies voor UCB handhaafde met een koersdoel van 96,00 euro. 

Het aandeel UCB sloot woensdag op 81,32 euro.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Nieuwe goedkeuring Fintepla voor UCB in Japan
  2. UCB presenteert in Denver nieuwe studiedata

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UCB kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht