Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Best Buy haalt analistenverwachting

Best Buy haalt analistenverwachting

(ABM FN-Dow Jones) Best Buy heeft in het afgelopen kwartaal, dat eindigde op 30 januari van dit jaar, ondanks een teleurstellende omzetstijging de winstprognose van analisten gehaald. Dit bleek donderdagmiddag uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse retailer.

De aangepaste winst per aandeel steeg op jaarbasis van 2,90 dollar naar 3,48 dollar, waar analisten die vooraf werden gepolst door FactSet uitgingen van 3,49 dollar per aandeel.

De omzet steeg met 12,6 procent en beliep over de verslagperiode net geen 17 miljard dollar, met een plus van 12,6 procent op jaarbasis voor de belangrijke thuismarkt. Vooraf werd gerekend op een stijging met 14,7 procent voor de groepsomzet.

Het operationeel resultaat steeg van 967 miljoen naar 1.033 miljoen dollar en de nettowinst ging van 745 miljoen naar 816 miljoen dollar.

Outlook

Voor het eerste kwartaal gaat Best Buy uit van een stijging van de omzet op een vergelijkbare basis met circa 20 procent. De markt ging hiervoor tot nu toe uit van een plus van 14,4 procent

Voor het nu lopende boekjaar gaat de retailer uit van een groepsomzet die op een vergelijkbare basis tussen de 2 procent terugloopt en 1 procent stijgt.

Het aandeel Best Buy lijkt donderdag 4,8 procent lager te openen.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Best Buy presteert beter dan verwacht
  2. Amerikanen shoppen voor recordbedrag tijdens Thanksgiving

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEST BUY CO. DL-,10 kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht