Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Solvac handhaaft dividend

(ABM FN) Solvac heeft in 2020 het nettoresultaat sterk zien dalen, maar besloot toch om het dividend te handhaven. Dit bleek donderdagavond uit de cijfers van de holding. 

Het nettoresultaat van Solvac daalde afgelopen jaar tot een verlies van 311,8 miljoen euro. In 2019 was dit nog een winst van  32,1 miljoen euro. De daling werd veroorzaakt door grote waardeverminderingen in de composiet-activiteiten en de Technology Solutions.

De kasopbrengsten, gevoed door de dividenden uit de participatie in Solvay, bedroegen wel 121,9 miljoen euro tegenover een gelijkaardig bedrag in 2019. Omdat de winst daalde door afschrijvingen, had dit geen impact op de kasopbrengsten van het bedrijf.

Het dividend in 2020 bedraagt 5,44 euro per aandeel net zoals in 2020.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Solvac verhoogt dividend met 4 procent
  2. Solvac verhoogt dividend

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Solvac kopen verkopen