Word abonnee en neem Beursduivel Premium
UBS haalt Unibail-Rodamco-Westfield van verkooplijst

UBS haalt Unibail-Rodamco-Westfield van verkooplijst

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft Unibail-Rodamco-Westfield van de verkooplijst gehaald, nu het stof is neergedaald en de verwatering door nieuwe aandelen lijkt te zijn ingeprijsd.

De overname van Westfield in 2018 was duidelijk een misser, omdat het bedrijf zich dieper in de schulden stak voorafgaand aan de zwaarste recessie ooit gemeten.  

De focus ligt nu geheel op het afbouwen van de schuld van 28 miljard euro en dit zal sowieso leiden tot een aanzienlijke verwatering van de winst per aandeel. Nu het aandeel de afgelopen 12 maanden met 50 procent is gedaald, is de balans tussen rendement en risico echter meer in evenwicht geraakt.

Zelfs na de zware verdere afwaarderingen die UBS voorziet en de verkoop van 4 miljard euro aan activiteiten en de Amerikaanse tak, kan een aandeelhouder nu over drie jaar een rendement van 8 procent behalen, becijferde UBS. Vandaar de adviesverhoging naar Neutraal.

Het aandeel Unibail-Rodamco stond vrijdag XXX.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD kopen verkopen