Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Keuze Deliveroo voor beursgang valt op Londen

Keuze Deliveroo voor beursgang valt op Londen

(ABM FN-Dow Jones) Deliveroo heeft donderdag bevestigd dat het Londen kiest voor een beursnotering. Dit meldde Delivero nadat diverse Britse media donderdagochtend al lieten weten dat dit stond te gebeuren.

Deliveroo werd acht jaar geleden opgericht in de Britse hoofdstad door Will Shu. Een notering moet bijdragen aan de uitvoering van de strategie en de focus op de "ambitieuze groeiplannen voor de lange termijn".

Eerder dit jaar werd nog gemeld dat de maaltijdbezorger 180 miljoen dollar ophaalde bij bestaande investeerders, waardoor de waardering van Deliveroo steeg naar ruim zeven miljard dollar.  

In 2020 groeide Deliveroo door en was het meer dan 6 maanden winstgevend op operationeel niveau. De onderneming meent dat de markt voor online maaltijdbezorging een "significant groeipotentieel" kent.

Deliveroo maakte de keuze voor Londen, nadat de beurs een duale aandelenstructuur toestond, waardoor de oprichters de controle behouden over het bedrijf na de beursgang.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Herhaling van zetten bij Just Eat Takeaway
  2. EU gaat platformwerker beter beschermen

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY kopen verkopen