Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Update: Galapagos vindt geen impact filgotinib op spermaconcentratie

Update: Galapagos vindt geen impact filgotinib op spermaconcentratie

(ABM FN-Dow Jones) Het middel filgotinib van Galapagos lijkt niet vaker te leiden tot een sterke afname van de spermaconcentratie bij mannelijke patiënten dan bij het gebruik van een placebo. Dat zou blijken uit tussentijdse resultaten van de MANTA en MANTA-RAy veiligheidsstudies van Galapagos.

In de studie, waaraan 248 patiënten deelnamen, werd na dertien weken bij 8,3 procent van de patiënten die het placebo kregen een afname van de spermaconcentratie van 50 procent of meer vastgesteld. Bij patiënten die filgotinib kregen, was dit 6,7 procent. De resultaten zijn niet bedoeld voor statistische vergelijking, merkte Galapagos daarbij op.

De studie vond geen nieuwe zaken ten aanzien van de veiligheid van het kandidaatgeneesmiddel. Galapagos zal de tussentijdse data indienen bij de regelgevende instanties.

Na afronding van de studies zullen de volledige resultaten worden ingediend voor publicatie in een wetenschappelijk tijdschrift.

Filgonitib is goedgekeurd door de Europese Commissie en Japan, maar niet in de Verenigde Staten, omdat de regelgevers daar extra studies verlangden. Partner Gilead stapte daarom uit de samenwerking met Galapagos voor het vermarkten van dit middel, dat onder andere dient tegen reumatoïde artritis.

De tussentijdse data van de veiligheidsstudies MANTA en MANTA-Ray voor mannelijke patiënten bij filgotinib kunnen bijdragen aan een mogelijke toekomstige goedkeuring in de VS voor interne ontstekingen, en daarmee een negatieve schaduw over het aandeel wegnemen, stelde Jefferies donderdag in een reactie op de berichtgeving.

Het aandeel Galapagos steeg donderdag 3,5 procent.
 
Update: om analistencommentaar en koersinformatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. KBC Securities verlaagt koersdoel Galapagos naar 50 euro
  2. Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
    4. Dui inkoopmanagersindex diensten april (voorlopig) volitaliteit verwacht
    5. Dui samengestelde inkoopmanagersindex april
    6. EU samengestelde inkoopmanagersindex april
    7. VK samengestelde inkoopmanagersindex april
    8. 3M Q1-cijfers
    9. GE Aerospace Q1-cijfers
    10. General Motors Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht