Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Jensen waarschuwt voor nog moeilijker 2021

(ABM FN) Jensen Group heeft in 2020 de resultaten stevig onder druk zien staan en waarschuwde ook voor een mogelijk nog lastiger 2021. Dit bleek donderdagavond uit cijfers van de leverancier aan de wasserij-industrie.

De omzet daalde met 26,2 procent van 332,2 in 2019 naar 245,2 miljoen euro in het afgelopen jaar. Als gevolg van de coronacrisis heeft Jensen te maken gehad met een aanzienlijke vertraging in het binnenhalen van orders, met enkele annuleringen van projecten en met uitstel van bevestigde orders tot gevolg.

De EBIT daalde met een nog forsere 44,4 procent naar 12,8 miljoen euro. Er was een positief effect van overheidssteun ter waarde van 1,7 miljoen euro en een verzekeringsuitkering door de impact van orkaan Michael van 2,9 miljoen euro. Er waren echter ook eenmalige herstructureringskosten ter waarde van 2,7 miljoen euro.

Onderaan de streep bleef er 51,6 procent minder over dan in 2019. De winst daalde van 15,7 miljoen naar 7,6 miljoen euro.

Jensen stelt een dividend voor van 0,25 euro per aandeel voor.

Outlook

"Gezien het huidige investeringsklimaat als gevolg van de aanhoudende lockdowns in belangrijke markten, verwachten wij dat de golven van de inactiviteit op de markten tot ver in 2021 zullen aanhouden, met het risico van lagere financiële resultaten in 2021 in vergelijking met 2020", waarschuwde Jensen.

“Wij zijn voorzichtig in onze vooruitzichten, maar blijven optimistisch in afwachting van een terugkeer naar de vroegere niveaus van orderontvangst in 2022 aangezien de horeca-industrie en de markt beginnen te herstellen.”

Het aandeel Jensen sloot donderdag op een rode beurs 0,7 procent lager op 27,00 euro.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Recordomzet voor Jensen in 2023
  2. Correctie: recordomzet voor Jensen

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Jensen-Group kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht