Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Broadcom voldoet aan eigen verwachtingen

Broadcom voldoet aan eigen verwachtingen

(ABM FN-Dow Jones) Broadcom heeft in het eerste kwartaal van zijn lopende boekjaar aan de eigen verwachting voldaan. Dit bleek donderdag nabeurs uit de resultaten van de Amerikaanse leverancier van halfgeleider- en infrastructuursoftwareproducten.

CEO Hock Tan wees op de autonome groei van 14 procent op jaarbasis, die volgens hem de belangrijke rol van Broadcom reflecteert in een klimaat van versnelde digitalisering.

In het eerste kwartaal steeg de omzet met 14 procent op jaarbasis naar 6,65 miljard dollar. Broadcom rekende vooraf op een omzet van 6,6 miljard dollar.

De aangepaste EBITDA verbeterde van 3,3 miljard naar ruim 3,9 miljard dollar, wat ook conform de eigen voorspelling was.

Onder de streep bleef een nettowinst over van 1,37 miljard dollar, of 3,05 dollar per aandeel. Op aangepast niveau kwam de winst per aandeel uit op 6,61 dollar.

Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op een aangepaste winst per aandeel van 6,56 dollar en een omzet van 6,62 miljard dollar.

De omzet uit chipverkopen steeg met 74 procent naar 4,91 miljard dollar, waar de markt rekende op 4,92 miljard dollar.

Outlook

Voor het huidige tweede kwartaal rekent Broadcom op een omzet van 6,5 miljard dollar, wat op jaarbasis een stijging van 13 procent zou betekenen.

Verder voorspelt Broadcom een aangepaste EBITDA die 59 procent bedraagt van de verwachte omzet, oftewel ruim 3,8 miljard dollar.

In de nabeurshandel noteerde het aandeel Broadcom donderdag 4 procent lager.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.