Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Video: OPEC+ verrast en handhaaft productieafspraken

Video: OPEC+ verrast en handhaaft productieafspraken

(ABM FN-Dow Jones) OPEC+ heeft de geldende productieafspraken met een maand verlengd. Daarmee werd volgens energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO een einde gemaakt aan alle onzekerheid.

Voorafgaand aan de vergadering liepen de verwachtingen uiteen tussen een productieverhoging van 1,5 miljoen per dag vanaf 1 april tot het verlengen van het huidige productieniveau, zei Van Cleef, die benadrukte dat uit het persbericht van OPEC+ een grote eensgezindheid blijkt.

Klik hier voor: OPEC+ verrast en handhaaft productieafspraken

Inmiddels stijgt de olieprijs door en nadert het niveau van 70 dollar per vat. "De opleving is zelfs zo sterk, dat de langjarige neergaande trendlijn weer in beeld komt", aldus Van Cleef. En het doorbreken van de langjarige trend zou in technisch opzicht  volgens de econoom "pas echt een 'gamechanger' betekenen".

Van Cleef ziet echter vanuit fundamentele analyse nog steeds ook neerwaartse prijsrisico's. "Iets dat deze langjarige termijntrend nog even intact kan houden."

"De markt suggereert een krapte die er niet is. Daarom blijven wij van mening dat het prijsrisico vooral neerwaarts is en dat de prijs te ver doorschiet naar boven", aldus Van Cleef, die zijn taxaties voor de olieprijs verhoogde.

Eind 2021 rekent ABN AMRO op een prijs van 60 dollar voor een vat Brent. De gemiddelde prijs in heel 2021 ziet hij op 63 dollar. Voor WTI is dat respectievelijk 57 en 60 dollar.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Econoom: olieprijzen verder omhoog na aanval Iran
  2. Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC kopen verkopen