Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Uber neemt Britse chauffeurs in dienst

Uber neemt Britse chauffeurs in dienst

(ABM FN-Dow Jones) Uber Technologies is van plan Britse chauffeurs in dienst te nemen, waardoor zij onder meer recht hebben op vakantiedagen en pensioen. Dit maakte de Amerikaanse taxidienst woensdag bekend.

De aanpassingen in het beleid van Uber kunnen mogelijk nog wel op protest rekenen van vakbonden. Uber wil Britse chauffeurs een minimumloon betalen, maar pas als zij al een rit hebben geaccepteerd. Vakbonden staan erop dat chauffeurs krijgen uitbetaald op het moment dat zij inloggen op de app en klaar zijn om te werken.

Het Verenigd Koninkrijk zal voor Uber het eerste land zijn waar chauffeurs als werknemer worden aangeduid. In veel markten biedt de taxidienst wel al medische verzekeringen.

In februari oordeelde de Britse rechter dat chauffeurs van Uber geen zelfstandigen zijn, maar moeten worden beschouwd als werknemers.

Ook in andere landen hebben rechters zich negatief uitgelaten over de wijze waarop platformbedrijven omgaan met hun mensen, die vaak als zelfstandigen worden beschouwd door de bedrijven, maar waarvan de rechter steeds vaker vindt dat zij werknemers zijn.

Een analist zei toen tegen ABM Financial News in een reactie dat deze uitspraken "nog meer vraagtekens zetten bij de toekomst van het verdienmodel van logistieke spelers als Uber en Deliveroo, aangezien de winstgevendheid van dit model beduidend lager is dan dat van de marktplaatsspelers als Just Eat Takeaway en DoorDash".

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY kopen verkopen
Uber Technologies kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht